SCHOORSTEENRENOVATIE 

SCHOORSTEENRENOVATIE EN -ONDERHOUD

Dak en Schoorsteenwerken Midden Nederland bied een ruime keuze aan renovatie-diensten aan. In veel gevallen is het renoveren een betere keus dan het compleet vervangen. Hieronder vindt u meer informatie over het renoveren van uw schoorsteen.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel gerust naar 024 202 2367 voor meer informatie en gratis advies.

SCHOORSTEEN TIJDIG LATEN ONDERHOUDEN : LOSLIGGEND LOOD BIJ DE SCHOORSTEEN

Als uw schoorsteen al een tijd meegaat kan het zijn dat het lood wat de schoorsteen waterdicht houd weggesleten is. In deze gevallen kunnen er problemen ontstaan zoals lekkage, wat weer kan zorgen voor schimmel en rot, of een nare geur tijdens het stoken. Het is dus een erg goed idee dit gratis te laten inspecteren door de experts van Dak en Schoorsteenwerken Midden Nederland. Kleine en relatief makkelijk op te lossen problemen kunnen immers uitlopen tot grotere problemen waarbij de schoorsteen misschien wel helemaal vervangen moet worden.

BOVENPLATEAU

Het is heel goed mogelijk dat uw bovenplateau, ook wel bekend als schoorsteenplateau of bovenplaat, aan een goede opknapbeurt toe is. Door vocht en vorst kan het bovenplateau na verloop van tijd scheuren gaan vertonen. Als dit het geval is is de kans op lekkage of andere schade zoals rot en schimmel groot. Wat als dit niet wordt verholpen weer voor meer schade kan gaan zorgen. Het is dus een goed idee dit gratis te laten inspecteren door onze experts, zeker als het bovenplateau van uw schoorsteen al een geruime tijd mee gaat.

IMPREGNEREN

Uw schoorsteen krijgt natuurlijk behoorlijk wat te verduren alle seizoenen lang, het is dus belangrijk om hier met enige regelmaat een expert hier naar te laten kijken. Problemen zoals lekkage, schimmel en rot komen vaak voor bij schoorstenen waarbij het vocht door kan slaan naar binnen. Dit kan komen doordat de voegen afgesleten zijn door bijvoorbeeld vorst, of dat het lood over de jaren heen steeds dunner is geworden en uiteindelijk is gescheurd.

Om dit te voorkomen is het impregneren van uw schoorsteen een goed idee, dit houdt in dat wij een beschermlaag aanbrengen op de buitenkant van uw schoorsteen om deze waterdicht te maken. Een ander voordeel van impregneren is dat de schoorsteen langer mee kan gaan dan een niet geïmpregneerde schoorsteen.

SCHOORSTEEN VOEGEN

Door vorst, regen, hagel en andere weersomstandigheden kunnen de voegen van uw schoorsteen na verloop van tijd wegslijten of afbrokkelen. Vooral als de schoorsteen al een lange tijd meegaat kan dit lekkage veroorzaken dat het metselwerk verder aan kan tasten en dus op den duur andere problemen zoals schimmel of rot op kan leveren.Om dit te voorkomen is het verstandig een gratis inspectie aan te vragen van onze experts, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Bij Dak en Schoorsteenwerken Midden Nederland staat ons team van specialisten klaar om uw schoorsteen helemaal op te knappen. Wij voegen de schoorsteen weer helemaal opnieuw in, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over verdere problemen.

SCHOORSTEENKAPPEN

Schoorsteenkappen zijn essentieel bij het goed bijhouden van uw schoorsteen. Behalve dat een schoorsteenkap erg mooi kan zijn, zorgt het er ook voor dat er geen vocht of vuil in uw schoorsteen komt, want dit kan zorgen voor roetaanslag, een nare geur bij het stoken of schimmel en rot. Denkt u dat uw schoorsteenkappen aan vervanging toe zijn? Laat dit dan gratis door de experts inspecteren, vooral als uw schoorsteenkappen al een lange tijd meegaan, om eventueel grotere problemen in de toekomst te voorkomen.

Bij Dak en Schoorsteenwerken Midden Nederland staat ons team van specialisten voor u klaar om uw schoorsteen weer helemaal op te knappen, zodat u weer met een gerust hart kunt stoken. En u dus geen kans loopt op verdere ernstige problemen aan uw woning.

Weet u nou niet zeker of het nodig is de professionals in te schakelen? Of wilt u uzelf eerst voorzien van persoonlijk advies voordat u een keuze maakt? Vraag dan geheel vrijblijvend een dakinspectie aan op de website, dan komen wij langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om een offerte aan te vragen op de website, dan sturen wij u zo snel mogelijk een offerte voor een of meerdere van onze diensten.

WIJ ZIJN UW PARTNER OP HET DAK!

Heeft uw dak onderhoud nodig of is uw dak toe aan een volledige renovatie? We staan ten alle tijden voor u klaar en geven de beste service tegen de beste prijs.
Neem direct contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte.

HOE IS DE STAAT VAN UW DAK?

Bent u benieuwd hoe de staat van uw dak is? Vraag direct de dakinspectie inclusief fotorapport t.w.v. €59,- aan. Het is gratis!

Contactformulier